Onderwijsprojecten, klinieken en sponsoractiviteiten


Pitlatrines ProjectEr zijn weer veel goede ontwikkelingen in Mwanza sinds de laatste update. De onderwijsprojecten zijn in volle gang. Hiernaast een foto van de bouw van de pitlatrines bij de Mphande basisschool in Mwanza, de waterpomp wordt binnenkort aangelegd. Ook met de aanleg van de fundering voor het nieuwe schoolblok bij deze basisschool is men inmiddels volop bezig.

Daarnaast is er besloten alvast te starten met een nieuwe rurale gezondheidskliniek zoals in Kapise. Dankzij sponsoring via Cordaid zal het door verschillende sponsoractiviteiten bijeengehaalde bedrag verdubbeld worden, waarmee we de bouw van hopelijk nog twee van deze klinieken kunnen verwezenlijken.

Vrijmarkt NijmegenEnkele sponsoractiviteiten welke de afgelopen maanden veel geld hebben opgebracht waren het grote feest in Stein met als resultaat een bedrag van 950 euro en de Ontmoetingsdag Vincentius met een bedrag van zo’n 400 euro. Daarnaast zijn er ook tijdens de verschillende vrijmarkten in het voorjaar geld bijeengebracht, hartelijk dank voor alle donaties! Hopelijk kunnen de basisschoolleerlingen in Mwanza dankzij al jullie steun snel weer onder een schooldak naar school.