Bestuur


Huidig bestuur:

Marike Maijers (Voorzitter)

Als tropenarts werkte Marike twee jaar in Mwanza District Hospital. Zij heeft daar alle aspecten van de gezondheidszorg leren kennen en op alle afdelingen van het ziekenhuis gewerkt. Zij was actief betrokken bij verbeteringen van de verlosafdelingen en het realiseren van een kangaroo mother care unit, brandwondencentrum en traumakamer. Terug in Nederland wilde zij graag betrokken blijven.

Mia de Rooij (Secretaris)

Mia is de tante van Marike. Zij is werkzaam in zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Haar eerste ervaring met Malawi was tijdens een vakantie, ze werd geraakt door de armoede, maar ook door de hartelijkheid van de mensen. Toen Marike en Eelko naar Malawi vertrokken was dit voor haar een mooie kans om mee te helpen de omstandigheden voor de mensen daar te verbeteren.

Bas Verhoofstad (Penningmeester)

Bas is vanaf de middelbare school al bevriend met Marike. Toen duidelijk was dat er een stichting opgericht werd om de mensen in Malawi te helpen, was hij direct enthousiast en is dan ook vanaf het begin bij de stichting betrokken. Aangezien hij in het dagelijks leven als financieel analist door het leven gaat werd de functie van penningmeester direct voor hem gereserveerd.

Eelko Dijkstra (Algemeen bestuurslid & Websitebeheer)

Voormalig bedrijfsadviseur in Mwanza voor Zipatso Association of Malawi (Werkveld Landbouw).

Maryse Kok (Algemeen bestuurslid)

Adviseur in Zomba (o.a. voor Zomba Central Hospital). Voormalig adviseur gezondheidsmanagement in Mwanza District Hospital (Werkveld Gezondheidszorg).

Het bestuur ontvangt geen bezoldiging voor haar werkzaamheden, alles geschiedt op vrijwillige basis.

Oud-bestuursleden:

Miranda Snoeren (Oud-voorzitter)

Mei 2009 – januari 2011.

Rebecca van Riel (Oud-algemeen bestuurslid)

September 2009 – september 2010.

Jeanne Maijers-de Rooij (Oud-algemeen bestuurslid)

Mei 2009 – mei 2010.